در روزهای اخیر، قانون گذاری روی ارزهای رمزنگاری شده در ایران بسیار پر سروصدا شده است و بانک مرکزی هم در تاریخ ۲ اردیبهشت بیانیه‌ای در این‌باره به شبکه بانکی کشور ارسال کرد و اما بیایید ببینیم تکلیف ارز دیجیتال ایرانی چه شده است؟

محمدجواد آذری جهرمی در مورد ابلاغیه‌‌ی اخیر بانک مرکزی در مورد ممنوعیت استفاده از بیت کوین اظهار داشت:

مصوبه بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار اصلی پول و مالی کشور در مورد ارزهای رمزنگاری شده مثل بیت کوین که به بانک ها و صرافی ها اعلام کرده که استفاده از آنها ممنوع است، بدین منظور نیست که بکارگیری ارز دیجیتال در توسعه داخلی ممنوعیت یا محدودیت دارد.

او همچنین به پروژه مشترکی که در این زمینه با حضور پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه پولی و مالی بانک مرکزی و پست بانک ایران در جریان است اشاره کرد و گفت:

در جلسه مشترک هفته گذشته که برای بررسی میزان پیشرفت این پروژه ( ارز دیجیتال ایرانی ) برگزار شده بود، اعلام کردند که مدل آزمایشی آماده شده است.

آذری جهرمی با بیان اینکه نتیجه تحقیق باید به سوالاتی در بخش های مختلف تبدیل بشود تا در حالت های مختلف به مدل برسیم که بعد از آن پیاده سازی شود، اظهار کرد:

در برابر ارز دیجیتال ایرانی برگشت به عقب معنی ندارد چراکه پیکره آینده دنیا بر اساس تکنولوژی بلاک چین است و به همین دلیل باید آنرا پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم.

ارز دیجیتال ایرانی
وی همچنین تاکید کرد:

نگرانی بانک مرکزی ناشی از خروج ارز و آسیب دیدن مردم و موضوعات اینچنینی است که بر همین اساس تصمیم گرفتند تا خرید و فروش بیت کوین را ممنوع کنند، چراکه بیت کوین همه ارز دیجیتال نیست و آینده چهارچوب و پیکره اینترنت دنیا مبتنی بر بلاک چین خواهد بود.

آذری جهرمی همچنین مهارت آموزی در عرصه ICT را یکی از شاخص های رتبه بندی کشورهای دنیا دانست و خاطرنشان کرد:

در کشور ما سواد آکادمیک دانشجویان خوب است اما سواد عملی فارغ التحصیلان و کسانی که وارد بازار کار می شوند، خوب نیست لذا طرحی در این مورد در ذیل برنامه های خود داریم که رییس دانشکده پست و مخابرات مجری آن است برای توسعه آموزش عملیاتی و استفاده از فناوری ها تفاهمنامه هایی را با ادارات کل کار استان ها، استانداری ها و ادارات کل ICT استان های سراسر کشور امضا شده و بودجه خوبی نیز به آن اختصاص دادیم.

ارز دیجیتال با «بیت کوین» در سال ۲۰۰۸ میلادی تولد یافت؛ مبدع آن با نام مستعار «ساتوشی ناکوموتو»، با گذشت نزدیک به یک دهه از آغاز فعالیت این نوع ارز‌ها هنوز ناشناخته مانده است.

به طور کلی ارز‌های دیجیتال بر بستر شبکه جهانی اینترنت بین اشخاص مبادله می‌شود و هیچ بانک یا دولتی بر آن نظارت نمی‌کند.
از آنجا که حساب‌ها شفاف و تراکنش‌ها قابل مشاهده و تایید دیگران است، امکان تقلب ندارد، اما معامله گران ارز دیجیتال ناشناس باقی می‌مانند و همین مزیت سبب شده است بسیاری از دولت‌ها درصدد ممنوعیت آن برآیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

فهرست