با وجود اینکه اوضاع ارز های رمزپایه، باید مدت ها پیش بهبود می یافت، اما در حال حاضر، چنین اتفاقی رخ داده است. طی دوره ای ۳۰ روزه، که تا روز ۱۸ بهمن ادامه داشت، ارزش ارز های رمزپایه در بازار سهام، ۶۷ درصد نزول داشته است. اما برخلاف این افت ناگهانی، که البته به مرور با افزایش های کم و بیش رو به رو بوده است، ارز های رمزپایه، هم چنان از آغاز سال ۲۰۱۷ تا کنون، نسبت به ارزش حقوق صاحبان سهام، با ۲۱۰۰ درصد افزایش ارزش در بازار، رشد بیشتری داشته اند. با وجود تمام موارد ذکر شده، ریسک های سرمایه گذاری در اتریوم و ریپل هم چنان پابرجاست. این ریسک های بزرگ چه می توانند باشند؟

رشد اتریوم و ریپل به لطف بیت کوین

اتریوم و ریپل که بعد از بیت کوین، دو عدد از مهم ترین ارز های رمزپایه محسوب می شوند، از سایه بیت کوین ظهور کردند توجه سرمایه گذاران را نیز به سمت خود معطوف کردند. در سال ۲۰۱۷، اتریوم به عنوان دومین ارز رمزپایه مهم دنیا بر اساس ارزش آن در بازار، ۹۴۰۰ درصد افزایش داشته و این در حالیست که ریپل به عنوان سومین ارز رمزپایه مهم دنیا، ۳۵۵۰۰ درصد رشد داشته که از اتریوم نیز بالاتر بوده است. با اینکه بیت کوین به عنوان برترین و مطرح ترین ارز دیجیتال در دنیا محسوب می شود، اما باید اقرار کرد که از آغاز سال ۲۰۱۷ تا کنون، اتریوم و ریپل رشد بیشتری نسبت به بیت کوین داشته اند. اما موضوعی که مهم تر از عملکرد اتریوم و ریپل است، تکنولوژی بلاک چین به کار رفته در آن ها می‌باشد. بلاک چین شبکه ایی  دیجیتال، توزیع شده و غیرمتمرکز می باشد که از ارزهای مجازی یا دیجیتال پشتیبانی می کند و تمامی تبادلات ارز های رمزپایه را بدون احتیاج به واسطه مالی، ذخیره می کند، درست مانند یک بانک.

تکنولوژی بلاک چین، مزیت های زیادی را برای کمپانی های مختلف به ارمغان آورده است. برخی از این مزیت ها عبارت اند از: هزینه کم تبادل ارز، انجام تبادلات با سرعتی بیشتر و روند امن تبادل ارز دیجیتال مانند سیستم بانک داری امروزی.

علت محبوبیت اتریوم چیست؟

تکنولوژی بلاک چین در اتریوم، اساس تحول این تکنولوژی در پروژه های بلاک چین، طی سال های اخیر بوده است. در واقع این تکنولوژی، پیشگام در ارائه خدمات برای ارزهای دیجیتال بوده است. در کلامی دیگر، بلاک چین به کسب و کارهای مختلف این شانس را داده است تا با استفاده از آن فراتر از محدودیت ها گام بردارند یعنی خود را تنها به تبادل ارز محدود نکنند و از ویژگی های دیگر بلاک چین همچون مدیریت زنجیره تامیین، افزاره گردان ها نیز بهره ببرند. به دلیل به کار رفتن بلاک چین در اتریوم، بسیاری از کمپانی ها در سال ۲۰۱۷، از این ارز دیجیتال استفاده کردند و اتحادیه ای تشکیل دادند. در حال حاضر، ۲۰۰ سازمان مختلف در حال تست تکنولوژی بلاک چین در اتریوم، در زمینه و ظرفیت هایی مختلف می باشند.

از دیگر انواع جذابیت های اتریوم، می توان به پروتوکل قراردادهای هوشمند اشاره کرد. قراردادهای هوشمند باعث می شوند تا روند مذاکره ساده تر انجام پذیرد و به درستی تایید شود. هدف از خلق قراردادهای هوشمند، عدم به کارگیری قرارداهای کاغذی است. در قراردادهای کاغذی، احتمال وجود برخی کمبودها وجود دارد. این پروتکل های هوشمند تعیین می کنند که چه زمانی می توان ارز را در یک حساب فعال استفاده کرد. آن ها همچنین به دستگاه اینترنت اشیا اجازه می دهند که بخش هایی را ک از کار افتاده اند را مرتب کنند.

ریپل، رقیب سرسخت اتریوم

ریپل، به عنوان یکی از رقیب های جدی اتریوم، بیشتر بر روی موسسات مالی متمرکز شده است تا کمپانی های تجاری. بلاک چین به کار رفته شده در ریپل، به دلیل سرعت انجام تراکنش و هزینه های پایین انجام این تراکنش ها، بسیار محبوب می باشد. بر اساس آماری که توسط شرکت هاو ماچ ارائه شده است، ریپل با انجام ۱۵۰۰ تراکنش در ثانیه، سریع‌ترین تراکنش ها را بین دیگر ارز های رمزپایه به خود اختصاص داده است. با تداوم این گونه تراکنش ها، ریپل ثابت کرده است که سرعت این تراکنش ها را بالاتر نیز خواهد برد، یعنی چیزی حدود ۲۴۰۰۰ هزار تراکنش در ثانیه. همچنین، هزینه های مربوط به تراکنش ها در ریپل، بسیار اندک می باشد، به طوری که ریپل، بلاک چین را محبوب تر از تراکنش های بانکی کرده است.

اخیرا، ریپل همکارهای تجاری جدیدی پیدا کرده است. این ۵ کمپانی همکار، در حال آزمایش تکنولوژی بلاک چین ریپل در پروژه های کوچک، در دنیای واقعی هستند. از بهترین شرکای تجاری ریپل، می توان آمریکن اکسپرس و بانکو سانتاندر را نام برد. کاربران آمریکن اکسپرس بدون استفاده از کارت های بانکی، پرداخت های خود را، از طریق شبکه پرداخت های بین الملل AmEx’s FX، به حساب های سانتاندر ارسال می کنند، که این شبکه، پرداخت ها را از طریق بلاک چین انجام می دهد. انتظار می رود که نتیجه این آزمایش، از هزینه های پایین برخوردار باشد.

اتریوم و ریپل، با چه ریسک هایی مواجه هستند؟

عدم توانایی استفاده از بلاک چین در دنیای واقعی

بدون شک، بزرگترین ریسک که اتریوم و ریپل یا آن مواجه هستند، این است که شرکت های متحد با آن ها، با چه سرعتی می توانند بلاک چین را در دنیای واقعی به کار بگیرند. در حالی که شایعه های زیادی در خصوص اینکه بلاک چین چه خدماتی را برای موسسات مالی و خرده فروشان می تواند ارائه دهد، وجود دارد، اما باید بدانیم که بلاک چین یک تکنولوژی جدید محسوب می شود که تنها یه دهه است که مورد استفاده قرار گرفته و در پروژه های کوچک و آزمایشی از آن استفاده شده است. همچنین باید دانست که در اتریوم و ریپل، تا کنون آزمایش هایی با مقیاس های بزرگ انجام نگرفته است. در واقع، نرم افزارهای این دو ارز دیجیتال، تنها انجام پروژه های کوچک که کم تر با دنیای واقعی در ارتباط بوده، آزمایش کرده اند و برای این حجم از پروژه ایجاد شده اند. همچنین، بلاک چین با شبکه های موجود در برخی صنایع، سازگاری ندارد، به همین دلیل اگر آن ها بخواهند از این تکنولوژی استفاده کنند، باید پروژه های بلاک چین را از ابتدا آغاز کنند. این عمل می تواند هزینه بردار باشد و باعث شود تا بلاک چین در به کار گرفته شدن در پروژه های بزرگ، عقب بماند. در یک کلام، اگر صنایع و کسب و کارها، از بلاک چین استفاده نکنند، اتریوم و ریپل، دچار ضررهای شدیدی خواهند شد.

عدم وجود مانع برای ورود ارز های رمزپایه جدید

از دیگر ریسک هایی که اتریوم و ریپل با ان مواجه هستند، عدم وجود مانع برای ورود ارز های جدید به بازار ارز های دیجیتال است. در حقیقت، حدود ۶۰۰ ارز دیجیتال جدید از اواسط سال ۲۰۱۷ وارد بازار شده اند که اکثر آن ها از تکنولوژی بلاک چین مخصوص خود، بهره مند بوده اند. وجود این ارزهای دیجیتال جدید، که هرکدام از بلاک چین مخصوص خود برخوردار هستند، می تواند باعث شود تا کمپانی ها در انتخاب بهترین تکنولوژی دچار سردرگمی شوند و این برای اتریوم و ریپل ریسک بزرگی محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

فهرست